آموزینو | راهکارهای آموزشی نو

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) چیست؟

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) چیست؟

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) چیست؟

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) چیست؟

کلاس آنلاین چیست؟ امروزه در مورد کلاس آنلاین و آموزش الکترونیکی زیاد می شنویم. شرکت ها و سازمان ها در پی راه اندازی نرم افزار آموزش مجازی LMS هستند تا سیستم آموزش سازمانی خودشان را به بهترین شکل ممکن توسعه دهند. دانشگاه ها و مدارس سامانه های آموزش الکترونیکی راه اندازی می کنند. در همین راستا، در این مقاله می خواهیم در مورد اینکه کلاس مجازی چیست و چه انواعی دارد صحبت کنیم.

کلاس آنلاین چیست؟

به زبان ساده کلاس آنلاین یا همان کلاس مجازی عبارت است از برگزاری کلاس بدون محدودیت های فیزیکی.

کلاس آنلاین یک کلاس درسی است که به صورت اینترنتی و بر پایه تکنولوژی های فناوری جدید برگزار می شوند. امروزه گسترش اینترنت و امکان ارسال ویدئوی live یا زنده در اینترنت باعث شده است که بتوانیم کلاس های آموزشی را در فضای مجازی در بستر وب برگزار کنیم از این رو کلاس آنلاین بستری نوین جهت آموزش با متد های نوین است که مورد استقبال مخاطبان در سراسر جهان قرار گرفته است.

کلاس آنلاین یک محیط آموزشی و یادگیری است که به شرکت‌کنندگان در آن اجازه آموزش از راه دور را می دهد و کاربران در آن می‌توانند در یک فضای مجازی با هم ارتباط برقرار کنند و تعامل داشته باشند.

این روز ها که دانشگاه ها و مدارس به علت شیوع بیماری کروناویروس تعطیل شده اند، استقبال زیادی از برگزاری کلاس های مجازی شده است. زیرا دیگر لازم نیست تا معلم و دانش آموز یا استاد و و دانشجو در یک مکان قرار بگیرند و باعث انتقال ویروس کرونا بشوند.

جهت مطالعه مقاله آموزش آنلاین در زمان شیوع ویروس کرونا اینجا کلیک کنید

کلاس آنلاین همانند کلاس حضوری است اما با روش ها و متد های نوین که کاربران همان دانش آموزان و دانشجویان در کلاس خود حاضر می‌شوند. در کلاس آنلاین یک معلم که همان ارائه کننده است مطالب آموزشی را با دانش آموختگان در بستر وب به اشتراک می گذارد در صورت نیاز می تواند دارای چند معلم و ارائه دهنده باشد.

اسلایدهای آموزشی در کلاس آنلاین نمایش داده می‌ شوند و شما می ‌توانید سرفصل های مطالب درسی را در آن ببینید. در حین برگزاری کلاس آنلاین اگر سوالی داشته باشید می‌ توانید از معلم خود بپرسید و حتی می توانید نظریه خود را در کلاس آنلاین به اشتراک بگذارید.

نکته اصلی که باعث جذابیت کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) شده است، حذف محدودیت مکانی است. دیگر نیازی به رفت و آمد نیست و می توانید در زمان خود صرفه جویی کنید. در یک کلاس سنتی شما باید با استاد و سایر دانش آموزان و دانشجویان در یک مکان مشخص دور هم جمع شوید و سر کلاس حضور داشته باشید. بنابراین شما بدون این که زمانی برای رفت و آمد بگذارید، می‌توانید از محتوای کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) استفاده کنید.

علاوه بر مساله رفت و آمد، برگزاری کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) این امکان را فراهم می‌ کند که افراد از نقاط مختلف ایران حتی در وسعت جهانی ، در یک کلاس حضور داشته باشند. محدودیت برگزاری کلاس در یک شهر یا یک استان به طور کلی برداشته می ‌شود. حتی می ‌توان یک کلاس مجازی را بین شرکت کنندگان چند کشور مختلف برگزار کرد. مجموعه این عوامل باعث جذابیت کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) و آموزش مجازی در سازمان ها شده است.

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) شور و حال مدرسه را ندارد ، اما پیوسته با همکلاسی‌ هایمان  در کنار یکدیگر تشنه‌ آموختن هستند و قطعا فرصتی است تا فراموش کنیم در شهر ، کشور و حتی جهان چه خبر است و آرامشی ناخواسته حاصل می شود ، همان آرامشی که این روزها همه روانشناسان ، جامعه را به آن فرا می‌ خوانند و یکی از راه ‌های تقویت سیستم ایمنی را دور بودن از فضای استرس و اضطراب می ‌دانند.

ما می توانیم در هر مکانی که هستیم تنها با اتصال به اینترنت و ثبت نام در کلاس مجازی مورد نظر خود ، درکلاس مورد نظرمان شرکت کنیم و مطالب را به صورت صوتی ، ویدیویی ، متنی و حتی عکس با استاد خود به اشتراک بگذاریم و به شیوه ای بهتر درس را یاد بگیریم. و در زمانی که امکان دسترسی به کلاس آنلاین را نداشتیم می توانیم به فایل های جلسه گذشته مراجعه کرده و آن را مشاهده نماییم و بار بار ها به جلسه مورد نظرمون مراجعه کنیم.

ابزار های مورد نیاز برای شرکت در کلاس های آنلاین چیست؟

ابزار های مورد نیاز برای شرکت در کلاس های آنلاین چیست؟

  1. کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و یا تبلت
  2. اینترنت با سرعت مناسب ( دارای سرعت دانلود مناسب و آپلود مناسب)
  3. هدست و یا میکروفون برای انجام مکالمات صوتی با استاد
  4. نصب آخرین نسخه های مرورگر ( موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم)

به این نکته توجه کنید که بهترین وسیله برای برگزاری کلاس های آنلاین لپ تاپ می باشد زیرا ضمن داشتن امکانات بیشتر و کاربری راحت تر، تمرکز بیشتری نیز برای شرکت در کلاس آنلاین به ارمغان می آورد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی این امکان به وجود آمده است که کلاس ها بدون هزینه رفت و آمد و همچنین جلوگیری از اتلاف وقت به صورت آنلاین برگزار شود. برگزاری کلاس های آنلاین خیلی مورد توجه اساتید و معلمان است. اکنون دانشگاه های برتر دنیا نیز به آن روی آورده اند و کلاس های خود را به صورت مجازی برگزار می کنند. این روز ها به دلیل شیوع ویروس کرونا همه به دنبال آموزش های مجازی و تشکیل کلاس آنلاین هستند.

مطالعات انجام شده در ارتباط با برنامه های توسعه اغلب کشورها ، نشان دهنده محوری بودن نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در این گونه برنامه هاست. فناوری اطلاعات و ارتباطات را می توان به عنوان ابزاری نیرومند برای ارتقای کیفیت و کارایی آموزش مورد استفاده قرار داد به گونه ای که شیوه سنتی آموزش را دستخوش تغییرات کرده است  و دیگر نیازی به حضور فیزیکی در کلاسهای درس نمی باشد.

مقایسه کلاس آنلاین و کلاس حضوری:

مقایسه کلاس آنلاین و کلاس حضوری:

همونطور که می دانید آموزش و برگزاری کلاس به صورت حضوری به معنی این است که شما مکانی را تهیه کرده و در ساعتی مشخص ، افرادی را که قبلا برای حضور در کلاس آموزشی ثبت نام کرده اند را دور هم جمع کرده و کلاس آموزشی را برگزار می کنید.

معمولا برای انتقال مفاهیم از تخته سیاه استفاده می شود ، در مراکز مجهز و پیشرفته نهایتا از ویدیو پرژکتور ها برای آموزش به دانش آموزان استفاده می کنند. در نتیجه نیاز به صرف هزینه زیادی برای تجهیزات و هماهنگی مکانی و وسایل مورد نیاز می باشد.

و استاد و دانش پذیران موظفند در همان ساعت معین شده در هرکجا که هستند خود را برای حضور فیزیکی در کلاس آموزشی برسانند. حضور فیزیکی افراد در این نوع کلاس ها بسیار حائز اهمیت می باشد. چراکه درصورت غیبت ، آموزش های آن جلسه را از دست داده و از مطالب عقب می افتند و امکان ارجاع به آن را دیگر ندارند.

اما تصور کنید شما با تمام مشغله هایی که دارید امکان رفتن به کلاس و حاضرشدن سرکلاس را ندارید و یادگیری آن مطلب برای شما از اهمیت بالایی برخوردار باشد. دراین حالت آموزش مجازی یا کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) بهترین راه یادگیری برای شما می باشد.

مزایای کلاس آنلاین (مجازی)

مزایای کلاس آنلاین (مجازی)

منظور از مزایا، مقایسه کلاس آنلاین ( مجازی) با کلاس سنتی میباشد و اینکه در این سیر تطبیقی، چه نکاتی هست که ما را به سوی کلاس مجازی سوق میدهد.

  1. نیازى به صرف وقت و حضور در کلاس نیست.
  2. یادگیری در هر زمان و هر مکان و با هر زمینه های
  3. کاهش هزینه های تولید لوازم
  4. حفظ محیط زیست
  5. جهانی بودن یادگیری الکترونیکی
  6. در دسترس بودن آموزش الکترونیکی به طور ٢۴ ساعته
  7. یادگیری بدون پیش نیازهای یکسان
  8. یادگیری فردی در کنار یادگیری مشارکتی
  9. تعیین سرعت و روند آموزش و یادگیری با توجه به نیازهای فردی
  10. صرفه جویی در زمان
  11. صرفه جویی در هزینه
  12. امکان آموزش و یادگیری برای عموم افراد
  13. آموزش و یادگیری به صورت دو طرفه
  14. دریافت سریع نتیجه در آموزش و یادگیری
  15. یادگیری مطالب بیشتر (با استفاده از امکانات مالتی مدیا)
  16. حفظ منابع و کاهش آلودگیهای محیطی و صوتی و. . . .
  17. برخوردارى از یک روش مطالعه ی انعطاف پذیر که مطابق نیازدانشجو است.
  18. سرعت مطالعه دست دانشجو است.
  19. مانند کلاس هاى درسى برنامه ی آموزشى، راهنمایى درس، دروس مرجع و… وجود دارد.
  20. در مطالعه به صورت آنلاین از مزایاى کار گروهى بهره مند مى شوید.
  21. کنجکاوى و ابتکار بیشتر و دسترسى به تکنولوژى هاى جدید.
  22. اطلاعات به روز است و از اطلاعات به روز مى توانید استفاده کنید.
  23. ارزیابى به صورت انلاین است.
  24. مى توانید بیش از یک درس یا رشته را فرا گیرید.
  25. در هر زمان مى توان یاد گرفت.
  26. دانش و اطلاعات را عموم مردم مى توانند بدست آورند.
  27. نتیجه آموزش و یادگیرى شما سریع تر مشخص مى شود.

معایب و محدودیتهای کلاس انلاین (مجازی)

مطمئنا کلاس آنلاین (مجازی) با تمام مزایایی که دارد، یک آموزش کامل نیست و به نوعی میتوان منظور از معایب و یا محدودیتها را بعضا به هزینه فرصت نیز تعبیر کرد. اینکه با انجام آموزش مجازی چه اهدافی به دست نمی آید و چه اهدافی با آموزش های غیرمجازی میتوانست عاید گردد.

اولین مساله ای که به ذهن میرسد این است که میزان تسلط مدرس و همچنین برگزارکننده کلاس (مثلا دانشگاه مجازی) به اینکه دانشجو یا فراگیر به طور کامل حضور مجازی و ذهنی در کلاس درس دارد را با چالش جدی مواجه کرده است. اگرچه برای کاهش این نقیصه ممکن است یک مدرس هر چند دقیقه یک بار از یکی از فراگیران مقداری از مطالب گفته شده را بخواهد اما تضمینی وجود ندارد که این روش بتواند میزان توجه دانشجویان را افزایش دهد.

از طرف دیگر، وقتی که فراگیر در یک محیط متمرکز (مثلا کلاس درس سنتی) بمنظور شرکت در یک دوره یادگیری حضور نداشته باشد خواه ناخواه موارد دیگری به سراغش میآید که در فرایند یادگیری خلل ایجاد میکند.

برای مثال ممکن است فراگیر در «محل کار» مبادرت به شرکت در دوره آموزشی کرده باشد، در این موقعیت ممکن است ارباب رجوع به فراگیر مراجعه کند؛ یا اگر در «منزل» در حال استفاده از کلاس درس میباشد ممکن است کارهای شخصی و یا خانوادگی برایش پیش بیاید چرا که کماکان برای اکثر افراد، شرکت کردن یک نفر در یک کلاس درس و فقط با یک گوشی تلفن همراه و یا لپ تاپ، رسمیت کلاس درس سنتی را پیدا نکرده است.

محدودیت دیگر این است که بمنظور ایجاد یک دوره آموزش مجازی مناسب و با محتواهای متنوع، اجراکننده دوره آموزشی نیاز به زیرساختهای بسیار مناسبی دارد. این زیرساخت ها از سخت افزار گرفته تا نرم افزار، نیازمند هزینه کردن مقدار قابل توجهی بودجه مالی میباشد در صورتی که هر دانشگاه مجازی ای شاید مبادرت به انجام این هزینه ها ننماید.

از طرف دیگر، شرکت کردن فراگیران در این چنین دوره هایی نیز نیازمند هزینه هایی است؛ اگرچه از هزینه های دوره های حضوری کمتر است اما برای افرادی که حداقل ها را در اختیار ندارند (این حداقل ها میتواند حداقل های زیرساختی مثل اینترنت-بسته به محل زندگی و کار و آنتن دهی مناسب و یا حداقلهای مالی- خرید سخت افزار و اینترنت مناسب- باشد) چندان کارساز نخواهد بود.

اگر قصد استفاده از انواع و اقسام محتواهای مجازی مالتی مدیا وجود داشته باشد مطمئنا پهنای باند وسیع و گسترده و امکانات جانبی دیگری نیاز است و اگر از انجام این هزینه صرف نظر گردد، یادگیری و آموزش الکترونیکی محدود به نوشتار و تصاویر ساده میشود که این امر خود به خود کیفیت دوره آموزشی را تحت الشعاع قرار میدهد.

محدودیت دیگری که میتوان در این بخش به آن اشاره کرد این است که معمولا موسسات و دانشگاه های اجراکننده دوره های مجازی یک حداقل هایی را بمنظور شرکت در دوره های مجازی اعلام میدارند اما رعایت کردن این حداقل ها به مثابه این نیست که همه در تمام شرایط به یک شکل و یک کیفیت یکسان از دوره بهرهمند میشوند. به این امر، نوسانات شبکه جهانی اینترنت درمناطق مختلف را نیز باید افزود

آموزش آنلاین (مجازی) در ایران

آموزش آنلاین (مجازی) در ایران

هدف آموزش مجازی، تبدیل آموزش سنتی به مجازی نیست، بلکه آموزش های تخصصی با شیوه های مدرن است. شعار آموزش مجازی آموزش برای “همه کس و برای همه ی سنین ” است. باید دید امکان ارائه ی چه چیزهایی از طریق آموزش سنتی وجود ندارد که آنها را می توان از طریق آموزش مجازی ارائه کرد. باید از امکانات در جهت بهبود، نه جایگزین کردن آنها استفاده کنیم.

بعضی از کشورها که مشکل کمبود دانشجو دارند، آموزش مجازی را جایگزین آموزش سنتی کرده اند؛ چون مقرون به صرفه نخواهد بود برای درسی با دو نفر در یک منطقه کلاس دایر کنند و استاد بفرستند، اما در ایران ما مشکل تراکم دانشجو داریم و با اعزام یک استاد پروازی به دورترین نقطه، امکان تشکیل کلاس با ظرفیت کامل هست.

پس ما نباید آموزش مجازی در ایران را از روی آموزش مجازی کشورهای غربی کپی برداری کنیم، چون هدف ما متفاوت از هدف آنهاست. هدف آموزش مجازی در ایران باید روی دروس و رشته هایی متمرکز شود که امکاناتمان کمتر است و یا سیستم آموزش سنتی ما جوابگو نیست.

اگر تا دیروز آموزش تنها از معلمان و مربیان سود می برد و کتاب به عنوان اصلی ترین منبع اطلاعاتی در امر آموزش محسوب می شد، امروزه آموزش با ابزارها و محیط های جدید ارتباطی روبرو شده است.

پیشرفت های اخیر در صنعت رایانه و اطلاع رسانی، ورود و ظهور شبکه های اطلاع رسانی محلی، منطقه ای و بین المللی و به ویژه اینترنت، چند رسانه ها، فناوری های ارتباطی، ابزارها و روش های جدید را پیش روی طراحان، برنامه ریزان و مدیران و مجریان برنامه های آموزشی قرار داده است.

نفوذ فناوری های جدید اطلاعاتی به مراکز آموزشی (از مدارس تا دانشگاه ها) و حتی منازل، روابط ساده ی معلمی و شاگردی را به طور کلی دگرگون ساخته است. به این ترتیب، الگوهای سنتی یادگیری متحول شده اند و کاربران با حجم گسترده ای از دانش و اطلاعات مواجه هستند.

آموزش چه بصورت سنتی و چه بصورت مجازی ، تجربه ای است مبتی بر یادگیری که به منظور ایجاد تغییرات نسبتا ماندگار در فرد صورت می گیرد. یادگیری ، یکی از نیازمندی های اساسی انسان هاست که تحت تاثیر روشهای نوین ، ناشی از کاربرد فناوری اطلاعات قرار گرفته است و با گذر زمان دچار تغییراتی جدیدتر از قبل شده است.

کلاس آنلاین ( کلاس مجازی ) یکی از همین محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین می باشد که در زمینه آموزش ورود کرده است ، تا انقلابی شرگرف در دنیای امروزه ایجاد کند و سیستم سنتی آموزش را دچار تحول نماید.

این امر با اینکه چندین سال است در حال فعالیت میباشد ولی تا سال های گذشته چنان مطرح نبوده ولی امروزه که دنیا دچار ویروسی مرگبار شده است ، در سطحی جهانی و بصورت ، رقابتی ، برای شرکت های برنامه نویسی تبدیل شده است تا هر کدام با ایجاد محیطی متفاوت و امکاناتی متفاوت در این عرصه جدید پیروز میدان گردند. که این امر در کشور ما هم بی نصیب نبوده است.

در کشور ما ، طی برنامه ریزی های انجام شده ، به علت شیوع ویروس کرونا و مهار آن در سطح کشور ، طی تصمیمات اتخاذ شده ، قرار بر برگزاری کلاس های درس در بستر اینترنت شد تا همه‌ی افراد جامعه با پایبندی به شعار #در_خانه_میمانیم در این امر مهم یک صدا باشیم.

در این بین شرکت پارس افزار آرون با طراحی سامانه آموزینو که محیطی کاربر پسند  و قابل تعامل بین ارائه دهنده و دانش پذیر و کلی امکانات دیگر که همگی برای راحتی و آسایش کاربران تعبیه شده است سعی در این امر مهم نموده تا کلاس های درس سنتی را در بستری متفاوت به کاربران ارائه دهد تا سهمی اندکی در شعار ملی #کرونا_را_شکست_می_دهیم داشته باشد.

برگزاری و تشکیل کلاس در بستر اینترنت امکان دسترسی دانش آموختگان به کلاس درسی را در هر نقطه می دهد. فقط کافیست اینترنت در دسترس باشد.

آموزینو با هدفی بزرگ برای ایجادی تحول شرگرف در دنیای آموزشی خلق گردید تا راحتی و آسایش را  برای کاربران دنیای اینترنت فراهم آورد. آموزینو با فراهم آوردن امکاناتی چون: کلاس آنلاین ، آزمون آنلاین ، ثبت تکالیف ، ثبت موارد انظباطی ، مدیریت کادر آموزشی ، بانک سوالات طبقه بندی شده ، مدیریت کلاس ها و اشتراک گذاری جزوات و … که تمامی این موارد نشان دهنده آن است که آموزینو یک مدرسه در بستر اینترنت است.

در مدرسه مجازی یا آنلاین دانش آموزان حضور فیزیکی ندارند و می توانند از راه دور در کلاس خود شرکت نمایند. دانش آموزان پشت رایانه های خود می نشینند و بصورت آنلاین با معلم و مدرسه خود در ارتباط هستند و دروس خود را آموزش می بینند و تکالیف خود را انلاین انجام می دهند و دروسی را که خوب آموزش ندیده باشند می توانند فیلم آنها را دوباره مشاهده کنند و از آن بهره ببرند.

مدرسه مجازی محدویت جغرافیای ندارد و دانش آموزان می‌تواند از هر جایی با رایانه خود با متصل شدن به اینترنت ، آموزش خود را فرا گیرند و دانش آموزان و معلمان می توانند با هم تعامل متنی ، تصویری و صوتی داشته باشند.

کارشناسان آموزینو مفتخر خواهند بود تا چنانچه سئوالاتی برای شما مطرح باشد، به شما مشاوره رایگان (Free Consultation) ارائه دهند. در صورتیکه نیاز به مشاوره دارید با ما در ارتباط باشید:

براثر شیوع ویروس کرونا مهم ترین مشکلات زندگی اجتماعی که زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار داده است استفاده ازآموزشهای مجازی به مدارس تحمیل شده است.

بعداز اتمام کلاس های مجازی معلم از دانش آموزان می خواهد که بعداز انجام فعالیت ها درک و فهم خود را از کلاس ها و محتوای درس مشخص شده دراین مرحله معلم می تواند فرصت همسال سنجی هم فراهم آورد و اگر دانش آموز آنلاین نقد و نظر و پیشنهادی نسبت به درک و فهم همدیگر از محتوا دارند بیان کنند.

آزمون آنلاین سیستمی است که این امکان را می دهد تا دانش آموزان و دانشجویان به صورت اینترنتی و آنلاین شرکت می نمایند؛از نکات مثبت برگزاری آزمون آنلاین نسبت به نوع حضوری در هزینه ها خریدابزار یا اجاره مکان ،هزینه رفت و آمد ،صرفه جویی در وقت و اوراق از اهداف آموزشی است.آزمون آنلاین امتحانی است که به صورت اینترنتی برای شرکت کنندگان در یک موضوع برگزار می شود.

شرکت کنندگان برای شرکت در آزمون آنلاین بطور همزمان دریک کلاس جمع می شوند و آزمون را برگزار می کنند بدون حضور جسمی شما در کلاس مجازی یک ارتباط مجازی قوی  برقرار کنید و حس حضور خود را به عنوان آموزگار بدرستی انتقال دهید.کلاس های آنلاین را باید یک کلاس واقعی درنظر بگیرید.

قانون های آموزش آنلاین:

  1. باخودتان رو راست باشید
  2. برنامه ریزی و مدیریت زمان داشته باشید
  3. از برگه های یادداشت استفاده کنید
  4. درفضای مناسب درس بخونید و آموزش ببینید
  5. هرچیزی که باعث حواس پرتی شما می شود رفع کنید
  6. وسایل مود نیاز خود را دم دست داشته باشید
  7. به خودتان جایزه بدهید

به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

مقاله بیشتر

اسکرول به بالا